Mange ulike musikkonkurranser.

Det er typisk nok mye ulikt på tv i disse dager, og noe som er stadig mer populært og som det blir mer og mer av er musikkonkurranser. Den aller første og om startet denne farsotten er jo Idol, som startet som Pop Idol i Storbritannia. Laget av Simon Fuller, og var på lufta for første gang 2001. Det ble virkelig populært da det begynte å bli sendt i USA og bortimot alle land i verden begynte å lage sin egen versjon av konkurransen.

 

I de senere år har X-Factor tatt mye av markedet, selv om konkurransen i og for seg er den samme. Man har auditions foran et dommerpanel, og om de liker deg sender de deg videre til finalerundene. Det er svært mange som deltar på disse og de har normalt sett veldig gode tilskuertall. Noe kritikk har de fått siden mange som ikke kan synge får gå å opptre, og ofte så blir de latterliggjort. Men det er klart, det er en snarvei til suksess om man virkelig har talent.

 

Her i Norge var Kurt Nilsen den første vinneren av Idol. Han var så dyktig at han også vant den spesielle World Idol konkurransen som ble holdt i 2003 og som samlet Idolvinnere over hele verden for å kåre en vinner. Det har som sagt gitt muligheten til mange ulike talenter som ellers muligens ikke hadde fått sjansen. Men seriøse musikere tar ikke selve konkurransen så seriøst, selv om talentene i det er udiskutable. Men det er risikabel å opptre for første gang foran millioner.

surely