Grieg inn i jazzmodus

Et gammelt piano

Det var virkelig god stemning da Dag Arnesen Trio spilte i Blåboksen på Sortland forleden. I stedet for å spille gamle typiske jazzlåter, hadde de heller satt fokus på å spille variasjoner av gamle norsk folkeviser og klassiske verk. Det er ikke ofte at man ser en jazztrio åpne en konsert med “Lille måltrost”, men det var tydelig at publikum satte pris på tonene som fløt fra trioen, som består av Dag Arnesen på piano, Ole Marius Sandberg på bass, og Ivar Thormodsæter på slagverk og perkusjon, og virker samspilte på et helt unikt nivå.

Saksofonist i solnedgang

Det var også svært interessant å høre hvordan de tok for seg toner fra Grieg, og gjorde jazzvarianter av klassikere som Dovregubbens Hall, Morgenstemning og Solveigs Sang. Det ble god stemning også under de raske partiene, med tilløp til dans enkelte ganger. Vi var ute med mobiltelefonen for å filme, og det gikk faktisk såpass for seg at den gikk i bakken midt under filmingen. Heldigvis hadde jeg beskyttet den med et silikondeksel jeg kjøpte forleden hos https://billigmobilbeskyttelse.no/huawei-mate-10-pro/, for når man har en dyr mobil med så gode opptaksmuligheter er det viktig å også ha noe som beskytter den mot knall og fall. Det ble ihvertfall gode opptak, og det er mange grunner til å alltid ta opp jazzkonserter.

Det er jo gjerne sånn at de fleste jazzmusikere liker å leke seg med musikken, og sjangeren er jo bygd opp rundt det å jamme, og improvisere over forskjellige tema. Det er derfor alltid spennende å gå på jazzkonsert, for man vet jo aldri helt hva man kan forvente å høre. Selv om bandet spiller den samme setlista, er ofte soloene som dukker opp her og der forskjellige hver eneste gang. Det er jo gjerne det som kjennetegner en god jazzmusiker, at de evner å skape noe nytt hele tiden.

Closeup av bassist

Dag Arnesen selv er skjønt enig i dette, og sier at jazzmuikere spiller aldri det samme hver gang. Det er jo også viktig for dem som spiller at de ikke henger seg opp i den samme rutinen hver gang, og holder det spennende ved å prøve ut nye variasjoner og måter å spille på. Jeg gleder meg allerede til å høre dem neste gang de er i området.

surely