Gjør ventetiden kortere med jazz!

Mann som spiller jazz

Er du av den utålmodige typen? Eller kanskje du bare er plaget av stress? Da kan jazz kanskje være løsningen for deg. For mange kan jazz nemlig fungere meditativt, og være med på å få ned stressnivået, og få tiden til å gå. Mange liker å høre på jazz hjemme, i sofaen eller sengen, men prøv også ha jazz på øret når du sitter på bussen til eller eller når du er ute og går. Du vil fort merke at med mer jazz i livet ditt kommer det til å føles som om den kjedelige tiden går fortere.

Mann som spiller jazz

Ønsker du å leve det gode liv? Prøv å sette på en jazz-plate, len deg tilbake i din kontinentalseng, lukk øynene og nyt. Jazz er en av livets store gleder, og man kan virkelig høre hver eneste tone i musikken når man lukker øynene og slapper av. Mange liker også å ha et glass whiskey i hånda når de hører på jazz, og det er heller ikke å forakte – selv om du selvsagt ikke trenger å drikke alkohol for å sette pris på denne fantastiske musikksjangeren. Selv om jazz er en sann glede å høre på hjemme, bør man også komme seg ut på jazz-konserter en gang i blant. Spesielt impro-jazz er utrolig gøy å høre på.

For mange er det ikke nok å høre på jazz, de ønsker også å spille selv. Å spille jazz er utrolig frigjørende, men man må kunne et instrument. Har man dog en god sangstemme kan man alltids oppsøke et band og spørre om man kan få synge med dem. For andre holder det å synge i dusjen. Det viktigste er at man får glede av musikken, så det er ikke så viktig om man er god eller dårlig – en lærdom som man også burde ta med seg i andre deler av livet.

To menn i et jazzband

Mange har en et feil bilde av jazz, og tror derfor at jazz ikke er for dem. Det mange ikke vet at det er mange retninger innenfor denne musikksjangeren, og at hvis man bare leter så finnes det noe for alle. Man burde derfor aldri slutte å lete etter den perfekte jazzplata, og la seg forføre av retninger innenfor jazz som man egentlig ikke trodde man likte.

surely