Effekten av musikk

Det er ikke mye her i verden som kan gi deg den godfølelsen som musikk kan, og det er heller ikke mye som er så tilfredsstillende som musikk når du hører på det, når du bare lukker øynene og lar musikken spille. Du vet det er noe som heter “skin orgasm”? Ja, det høres litt rart ut, men det er noe en som en viss prosentandel av befolkningen får når de hører på musikk som virkelig gir de en form for nytelse. Det er en av de beste følelsen en kan få i livet, og det er som sagt ikke alle som kan det, da det er avhengig av visse faktorer i din hjerne og hvordan den responderer mot slikt.

Det er også verdt å påpeke at det ikke har så mye å si hva slags musikk du får denne følelsen av heller faktisk, men at det er komplett subjektivt og at det kan komme fra hvilken som helst sjanger, så lenge det er noe du nyter. Det er jo også det som på en måte er herlig med musikk, at det er så enkelt og tilgjengelig for alle, noe som igjen gjør at det er ingen, eller veldig få, som kan si at de ikke liker musikk. Det er sikkert noen, men den prosentvise andelen er veldig lav kan man nok trygt fastslå. Det er heller ikke mye som måler seg med å bli en dyktig musikant selv, og faktisk skape musikken selv. Det å høre tonene som man lager i sitt hode selv må være en gave få forunt. Noe som er litt vanskelig er kanskje økonomien, i at det muligens koster litt, men det er derfor det finnes selskap som centum som kan hjelpe deg med slike problemer. Da kan du kjøpe det utstyret du alltid har hatt lyst til og som kan oppfylle dine drømmer. Det er det livet er til, å oppfylle drømmer som en har som kan virke litt fjerne og uvirkelige for oss, så det er godt at man faktisk har den muligheten for seg.

Vi på vintagejazz er glade i musikk, selv om vi fokuserer mest på jazz, så ser vi verdien i de aller fleste ulike typer av sjangre. Og det er jo som sagt bevist at man kan få gåsehud av alt fra klassisk musikk til heavy metal. Det viser jo den generelle effekten av musikk og hvor viktig den er for oss. Så vidt vi vet så er det ingenting annet i verden som kan gi den følelsen, utenom sex, så vi bør virkelig forsøke å holde på det, og om mulig videreutvikle det. Les videre her på vintagejazz, for flere artikler om musikk og hva vi mener er viktig med det.

surely