Verdens mest solgte album – del 3

Om man ser på trenden av disse albumene så ser man at ingen av dem fra 2000-tallet, faktisk så er det mest solgte albumet i dette årtusenet Eminems album “The Marshall Mathers LP” med 32 millioner uverifiserte album. Dette viser vel for det meste at den digitaliserte alderen virkelig har kommet for fullt. Mange vil nok argumentere for at musikken har blitt dårligere, men det er mer sannsynlig at siden vi har alle disse tjenestene, Spotify og Youtube, i tillegg til ulovlige nedlastinger.

 

Dette gjør at færre folk kjøper albumene, men at de hører på dem gjennom andre kanaler. Det er muligens opp til enhver å bestemme hva man er enige i, men ser man på statistikkene blant annet på Youtube og Spotify så ser man at folk hører på en sang milliarder av ganger. Så interessen for sanger er der definitivt, men man har bare andre muligheter til å høre på dem.

 

Litt synd er det kanskje siden det er en viss sjarm med album og arbeidet som ligger bak dem, og det har jo gått kraftig utover de klassiske butikkene som solgte slike ting. Men slik har nå samfunnet blitt.

surely