Verdens mest solgte album – del 1

 

Alle vet den deilige følelsen når man kjøper et album, en fysisk cd, og setter den inn i CD-spilleren og hører på sangene for første gang. Det var faktisk slik man måtte gjøre det før i tiden, ikke som nå når man har alt mulig på Spotify, tilgjengelig fra første dagen som albumet blir sluppet. På de neste par sidene skal du få lese litt om de mest solgte albumene i verden gjennom tidene. Og aller først skal du få lese om den definitivt største av dem.

 

Michael Jacksons album Thriller er det absolutt mest solgte albumet gjennom tidene. Det ble utgitt i 1982, og har solgt til dags dato 47 millioner album, og noen kiler oppgir så mye som 66 millioner. Det er jo også et legendarisk album, tenk bare på de alle fantastiske sangene. “Billie Jean”, “Thriller” og “Beat It” bare for å nevne noen få. Syv av sangene ble gitt ut som singler og alle gikk opp til topp ti på hitlistene.

 

“Thriller” har solgt over 20 millioner mer kopier enn neste album på listen, som skal se på neste side. Det bør gi en ide på hvor gigantisk dette albumet er.

 

surely