Velkommen til Vintage Jazz

Musikk kan vel anses med en viss rettferdighet å være den aller mest populære fritidsaktiviteten for mennesker? Når en tenker på det, så er det i grunn logisk. Tenk på hvor ofte musikk er i gang rundt deg, enten ved at du har selv satt det på, eller at noen andre har satt i gang sin favorittsang. Det er ikke rent sjeldent skulle man tro. Eller om man er ute på gata, i byen, så bare forsøk å legg merke til hvor mange som har hodetelefoner på seg, som slutter seg vekk fra samfunnet og hører på Spotify eller på et annet musikkprogram.

 

Musikk i en eller annen form har alltid eksistert, man har bevis på at man har laget musikk for flere tusen år siden, og dette er jo noe som taler til mennesket på et annet nivå enn noe annet her i verden. Det finnes så mye ulikt å høre på at alle har noe som er for dem. Og det er jo ikke så rart, det er jo så mange ulike kulturer i verden, som alle har sine egne varianter av musikk, og hvordan det skal spilles eller høres ut. Og da er det naturlig at det faller noen godt for øret.

I tillegg er jo musikkindustrien i seg selv en av de mest populære vi har her i verden, og noen av verdens største kjendiser er musikkartister.

Det er sikkert delte meninger om mange av dem, som for eksempel Justin Bieber, men at han er av nåtidens aller største kjendiser, på grunn av sin musikk, er vel udiskutabelt? Det er vel en grunn til at musikkartister er såpass berømte. Og om man fjerner det åpenbare kjendisaspektet, så er det mye på grunn av musikk er noe som resonnerer med alle. Det er et eller annet følelsesmessig involvert når man hører på musikk. Og det er sjeldent at noen annen kunstform har den samme effekten på mennesker.

 

Her på Vintage Jazz kommer du til å lese om musikk, noe du sikkert allerede har skjønt. Vi skal se på alle mulige aspekter av musikk, om musikk i historien, og hvem de største artistene har vært og hvem som er de største nå. Vi skal se på Grammy-utdelingen og vi skal se på norsk musikk. Hvordan har norske artister gjort det internasjonalt. Det er så mye innen musikk å prate om at vi knapt nok har plass her på Vintage Jazz til å nevne alt. Men det du kommer til å få, forhåpentligvis, er en liten reise i musikkverden, lære litt om ting du kanskje aldri har hørt om. Og hvis du har det gøy samtidig og nyter denne siden, så er det jo bare enda bedre!

 

Velkommen til Vintage Jazz.

surely