Hvordan bli musiker

Det er mange av oss som går med en drøm inni oss om å bli musikere. Så hvordan blir man det? I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på hvordan du kan bli en musiker.

Finn musikken du vil spille

Selv om du liker en type musikk, betyr ikke dette at det er musikken du trenger å spille. Noe som er spennende med musikk er at man ofte kan prøve deg på flere sjangere, men start med den du liker best. Du kan finne en liste over alle sjangerene som finnes her. Da vil du få en god oversikt over hva som er mulighetene dine.

ØV ØV ØV

Dette er noe av det viktigste. Det å øve gjør at du får muligheten til å bli bedre på instrumentet ditt. Det sies at man må legge ned flere tusen timer i sitt instrument for å bli skikkelig god på det. Så jo tidligere du starter, jo bedre er det for deg. Det er nettopp derfor vi anbefaler at du starter med musikk så tidlig som overhodet mulig!

Opptre

Hvis man har lyst til å bli musiker, så er det jo absolutt sånn at man må opptre. Dette betyr at jo at man må være komfortabel på en scene. Jo fortere du kommer deg ut på en scene, jo bedre vil du være på å være mindre nervøs hver gang du gjør dette. Det er lett å se forskjell på scenevante musikere og de som aldri har stått på en scene før.

Det å være musiker krever mye arbeid, for mange må jobbe frilans. Derfor anbefaler vi deg å sjekke ut om dette er en livsstil du faktisk har lyst til å begi deg ut på. Du kan jo også selvsagt drive som musiker på hobbybasis, da dette er noe mange gjør!

surely