Mange priser der ute.

 

Det finnes mange ulike prisutdelinger i verden, utenom de to vi har sett på, Spellemannsprisen og Grammy-utdelingen. Men det finnes naturligvis andre også, svært kjente sådanne, og alle forsøker å hylle musikkindustrien så mye som mulig. Noe som kanskje visse kan synes å være litt pretensiøst, at musikkindustrien hyller musikkindustrien, men sånn er det nå en gang. Det finnes som sagt mange, for eksempel Billboard Music Awards, American Music Awards, World Music Awards og MTV Video Music Awards. Alle disse er bare noen få eksempler.

 

Det finnes også ulike musikkutdelinger dedikerte kun til en eller noen få sjangere. Og det finnes andre igjen, som Spellemannsprisen, som er spesifikke til et land. Det er vel symptomatisk for mennesket at vi liker å rangere ting, å gjøre noe bedre enn noe annet, og det er heller ikke noe nytt fenomen. Det som er litt annerledes i mer moderne dager er at det finnes så mange ulike, og at man egentlig mister litt oversikten. I tillegg så føler mange at med så mange utdelinger så blir effekten av å vinne en pris litt utvannet og det mister litt av verdien. Og det er jo et problem for alle disse nyere utdelingene. For en pris som Grammy så blir ikke dette et problem på grunn av den historiske tyngden.

Når du har artister som Kanye West eller Adele, som vinner priser konstant så må det nødvendigvis også gå litt utover deres entusiasme når det vinner prisene. Men det gir også økt oppmerksomhet, og kanskje litt mer penger, og profilen deres blir jo større, så det er kanskje ikke så galt allikevel. Det er nok mange artister som misunner dem også.

surely